­

Memorial Day 2019

Categorie
Evenementen
Datum
zondag 26 mei 2019 15:00 - 16:00
Locatie
N278 Margraten - N278
Margraten, Nederland

Zoals gezegd wordt er in Nederland stilgestaan bij Memorial Day in Margraten. Hier is de bekende Amerikaanse begraafplaats met vele duizenden witte kruisjes. Memorial Day in Margraten wordt ieder jaar gevierd op de zondag voor de laatste maandag in mei. De volgende herdenking vindt dus plaats op zondag 26 mei 2019. Er zullen verschillende hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn uit binnen- en buitenland. Er worden kransen gelegd en straaljagers zullen overvliegen in de ‘Missing Man’ formatie.

Bezoeken Memorial Day Margraten

Iedereen kan Memorial Day in Margraten bijwonen. De toegang is uiteraard gratis en de herdenking begint om 15.00 uur. Het adres van de Amerikaanse begraafplaats is Begraafplaats 1 te Margraten.

Memorial Day in Margraten

Memorial Day is een feest- en gedenkdag uit de Verenigde Staten. Ieder jaar op de laatste maandag van de maand mei worden Amerikaanse soldaten die zijn gesneuveld herdacht. De herdenkingsdag is ooit begonnen om de gesneuvelden van de Amerikaanse Burgeroorlog aan de zijde van de Unie te herdenken. Sinds de Eerste Wereldoorlog werd Memorial Day uitgebreid en worden alle gesneuvelden herdacht. In de Verenigde Staten speelt vooral het Arlington National Cemetery in de hoofdstad Washington D.C. een voorname rol tijdens Memorial Day.

 
 

Alle datums

  • zondag 26 mei 2019 15:00 - 16:00

Mergellandroute

­
­
­

route

De Mergellandroute is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route en loopt door een van de heuvelachtigste delen van Nederland.
LEES MEER

 

Fietsen

­
­
­

fietsen

Ontdek al fietsend de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden.
LEES MEER

 

Wandelen

­
­
­

wandelen

Bij Het Limburgs Landschap kunt u naar hartenlust wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang op de daarvoor aangegeven wegen en paden. 
LEES MEER

 

Zwemmen

­
­
­

zwemmen

In de Zuid-Limburg vind je diverse binnen- en buitenzwembaden. Genieten, ontspannen en relaxen in Zuid-Limburg.
LEES MEER

 

 

­