­

mijnen nieuw

HET ONDERGRONDSE DAGJE UIT IN ZUID-LIMBURG

Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. U begint uw kennismaking met de wereld van de mijnwerkers in onze ondergrondse filmzaal, die in mijnbouwstijl is ingericht. Daar ziet u onze unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van de jaren zestig. Deze film geeft u een goed beeld van alle facetten van de mijnbouw in die tijd in Limburg.

Fascinerend

Na de film bezoekt u met een mijngids de wereld van de steenkoolwinning. Deze gidsen zijn ex-mijnwerkers, komen uit mijnwerkers families of hebben een andere bijzondere band met de mijnwerkerswereld.
Door hun verhalen beleeft u die harde maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers. De rondleiding is een reis door het verleden langs de machines, die werden gebruikt om kolen te winnen.

Elk bezoek is anders

Bij de steenkolenmijn werken mijngidsen met een zeer ruime ondergrondse ervaring of veel kennis daarover. Elke gids vertelt zijn eigen verhaal, met de nodige humor en anekdotes, waardoor de sfeer van toen herleeft. 
Deze beleving versterken we met demonstraties van mijnbouw-machines. Ze werken op een speciaal hiervoor aangelegde perslucht-installatie, zoals vroeger ook in de mijnen werd gebruikt.

CONTACTGEGEVENS

Daalhemerweg 31
6301 BJ Valkenburg aan de Geul (L)
Inlichtingen en reserveringen:
Telefoon: +31 (0)43 601 24 91
E-mail: 

 

applications internet  https://www.steenkolenmijn.nl/nl/

Mergellandroute

­
­
­

route

De Mergellandroute is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route en loopt door een van de heuvelachtigste delen van Nederland.
LEES MEER

 

Fietsen

­
­
­

fietsen

Ontdek al fietsend de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden.
LEES MEER

 

Wandelen

­
­
­

wandelen

Bij Het Limburgs Landschap kunt u naar hartenlust wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang op de daarvoor aangegeven wegen en paden. 
LEES MEER

 

Zwemmen

­
­
­

zwemmen

In de Zuid-Limburg vind je diverse binnen- en buitenzwembaden. Genieten, ontspannen en relaxen in Zuid-Limburg.
LEES MEER

 

 

­