­

monde verde nieuwWereldtuinen Mondo Verde of kortweg Mondo Verde is een 25 hectare groot, thema- en attractiepark, gelegen in Park Gravenrode, Landgraaf. In Mondo Verde worden vooral internationale tuinen getoond met de bijbehorende cultuur. Ook kan men hier gebruikmaken van een aantal attracties en worden er dieren gehouden.

Mondo Verde werd in maart 2002 geopend op de plaats waar voordien een oude steenberg lag. De oprichting van het park gebeurde door de Belg Jan Nonneman in opdracht van Ger Van Ingen, toenmalige eigenaar van de kasteeltuinen van Arcen. De terril was oorspronkelijk 70 meter hoog, maar werd afgevlakt tot 40 meter en er werden terrassen op aangebracht. Omdat de bezoekersaantallen tegenvielen, werd het bedrijf eind 2006 failliet verklaard. In 2007 werd het overgenomen door Klaas en Bert van der Honing, die reeds eigenaar waren van Kinderstad Heerlen.
Mondo Verde werd heropend op 1 april 2008. De nieuwe eigenaars hebben het park uitgebreid met dieren en andere attracties.
 

CONTACTGEGEVENS

Groene Wereld 10 
6372 PW Landgraaf 
045-5350161

applications internet  http://www.wereldtuinenmondoverde.nl/

 

Mergellandroute

­
­
­

route

De Mergellandroute is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route en loopt door een van de heuvelachtigste delen van Nederland.
LEES MEER

 

Fietsen

­
­
­

fietsen

Ontdek al fietsend de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden.
LEES MEER

 

Wandelen

­
­
­

wandelen

Bij Het Limburgs Landschap kunt u naar hartenlust wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang op de daarvoor aangegeven wegen en paden. 
LEES MEER

 

Zwemmen

­
­
­

zwemmen

In de Zuid-Limburg vind je diverse binnen- en buitenzwembaden. Genieten, ontspannen en relaxen in Zuid-Limburg.
LEES MEER

 

 

­