­

natuurmonumenten nieuw

Vakantiegevoel in Zuid-Limburg

Holle wegen, open plateaus en steile beboste hellingen allemaal elementen, die je enkel tegenkomt in Zuid-Limburg. Al wandelend of fietsend kom je ook graften, vakwerkboerderijen, kapelletjes, hoogstamboomgaarden en kruisbeelden tegen. Ook deze zijn kenmerkend voor dit niet Nederlandse landschap.Natuurmonumenten beheert meerdere natuurgebieden in Zuid-Limburg waar je heerlijk kunt genieten van een buitenlands vakantiegevoel in Nederland. Neem snel een kijkje in een van de gebieden!
 
 
 

Nationaal Landschap Zuid-Limburg

In een zeer afwisselend landschap met hoogteverschillen en vergezichten, vind je talloze bijzondere dieren en planten. Die buitengewone natuur is voor veel recreanten een reden om naar Zuid-Limburg te komen en daarvan te genieten. Die kwaliteit wil Natuurmonumenten behouden. En dat doen we samen. Provincie, gemeenten en natuurbeheerders slaan de handen ineen om het landschap en natuur in Nationaal Landschap Zuid-Limburg te behouden en te verbeteren. Bovendien willen al deze partijen het gebied beter op de kaart zetten; want onbekend maakt onbemind.
 

CONTACTGEGEVENS

Bezoekerscentrum Brunssummerheide,
Schaapskooiweg 99, 6414 EL Heerlen
(045) 563 03 55

 

applications internet  https://www.natuurmonumenten.nl/regio/zuid-limburg/natuur-in-het-zuiden-van-nederland

 

Mergellandroute

­
­
­

route

De Mergellandroute is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route en loopt door een van de heuvelachtigste delen van Nederland.
LEES MEER

 

Fietsen

­
­
­

fietsen

Ontdek al fietsend de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden.
LEES MEER

 

Wandelen

­
­
­

wandelen

Bij Het Limburgs Landschap kunt u naar hartenlust wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang op de daarvoor aangegeven wegen en paden. 
LEES MEER

 

Zwemmen

­
­
­

zwemmen

In de Zuid-Limburg vind je diverse binnen- en buitenzwembaden. Genieten, ontspannen en relaxen in Zuid-Limburg.
LEES MEER

 

 

­