­

logo brunssum nieuwBrunssum is een verrassende gemeente. Veel groen, een prachtig vijverpark en een modern winkelcentrum met passage geven Brunssum een heel eigentijdse uitstraling. De aanwezigheid van de achttien-holes golfbaan en de Brunssumerheide zorgen ervoor dat Brunssum een sportief karakter heeft. Ooit bevond zich in Brunssum aan de Heerbaan een Keltische nederzetting. Interessant bleek de florerende aardewerkindustrie in de jaren 1050 tot 1400. Er werd namelijk veel aardewerk verhandeld tot aan Deventer toe. Brunssum bezit een markant gebouw: het Bestuurscentrum met daarop een carillon. Dit bestuurscentrum biedt onderdak aan het gemeentebestuur en een groot deel van het ambtelijk apparaat. Het gebouw dat in 1974 officieel in gebruik werd genomen, staat in het hart van Brunssum. (Lindeplein). 

Op het Parkeerterrein ( Koutenveld ) nabij Albert Heijn Brunssum Centrum, wordt elke zaterdag de weekmarkt gehouden, die vanuit de verre omtrek vele bezoekers trekt.

Entente Florale 2013
Brunssum is een prachtige groene gemeente. Door het deelnemen aan de landelijke groencompetitie Entente Florale 2013 wil Brunssum het gemeentelijk groen in de spotlights zetten. De parels van Brunssum wil de gemeente delen met de bezoekers en de inwoners. 

Website: https://www.brunssum.nl/

Mergellandroute

­
­
­

route

De Mergellandroute is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route en loopt door een van de heuvelachtigste delen van Nederland.
LEES MEER

 

Fietsen

­
­
­

fietsen

Ontdek al fietsend de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden.
LEES MEER

 

Wandelen

­
­
­

wandelen

Bij Het Limburgs Landschap kunt u naar hartenlust wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang op de daarvoor aangegeven wegen en paden. 
LEES MEER

 

Zwemmen

­
­
­

zwemmen

In de Zuid-Limburg vind je diverse binnen- en buitenzwembaden. Genieten, ontspannen en relaxen in Zuid-Limburg.
LEES MEER

 

 

­