­

manege cappenshaagMiddels deze site kunt u een indruk krijgen over wie wij zijn en wat onze activiteiten in de paardensport op onze manege zijn. Stal Cappershaag is een veelzijdige Sport & Handelsstal welke is gelegen te Bunde in het fraaie Zuid- Limburgse landschap.

Manege informatie
Manege Stal Cappershaag is een veelzijdige Sport- Manege- & Handelsstal gelegen in Limburg. Wij houden ons voornamelijk bezig met het opleiden van jonge talentvolle dressuurpaarden en de in- en verkoop hiervan. Daarnaast is er ook nog een manege en  gedeelte voor dressuur & springruiters . Kom gerust eens in de manege kijken of pak een proef paardrijles of doe een opstapcursus.

 
Manege & Handelsstal Stal Cappershaag
Bonaertsweg 25
6241 NK  Bunde
 
  

Bemelmans is een onderneming in het zuiden van Nederlands Limburg met een centrale ligging voor Nederland, België en Duitsland. Welke sinds 1967 actief is met horecafaciliteiten, een manege toegespitst op de sport richting alsook de recreatieve tak van de paardensport en een ruitersportspeciaalzaak. In de loop van de tijd hebben wij met de naam Bemelmans een goede naam opgebouwd.

Voor de naam BemelmansNooitVanGehoord hebben wij gekozen als ode aan Toon Hermans daar dit zijn geestes kind is. Hiermee weten wij zeker dat de naam Bemelmans door velen gehoord zal worden en zeker nooit meer vergeten.
In het voorjaar van 2007 hebben we onder grote belangstelling het 40 jarig bestaan gevierd.

De dienstverlening van ons bedrijf bestaat in hoofdlijnen uit:

  • Ruitershop Zuid Limburg  ( alles voor ruiter en paard)
  • Manege Vaesrade ( stalling, training, verkoop van paarden en pony's )
  • Sportprijzen handel ( Voor alle sporten incl. eigen graveer en druk inrichting)
  • Gasterij 't Hoefijzer ( horeca activiteiten)

Vaesrade 4
6361HH Nuth 

applications internet  Website:   http://www.bemelmansnooitvangehoord.nl/

   

Onze Manege is gelegen in het sfeervolle Wijnandsrade, in een bosrijke omgeving met talloze mogelijkheden om volop te genieten van de paardensport.

Manege Blauwe steen is een veiligheids-gecertificeerde manege, uiteraard zijn al onze instucteurs  in het bezit van o.a. een knhs instructeursdiploma, BHV,  EHBO en fit en veiligheid diploma.

Daarnaast zijn wij ook nog in het bezit van ons Equine assisted coaching en Equine assisted kindercoaching diploma, waardoor wij zowel kinderen als volwassenen met speciale behoeften kunnen begeleiden, op en naast het paard.

Manege Blauwe Steen
Blauwe Steen 11a, 6363 CB Wijnandsrade
 
  
  • Professionele begeleiding bij het paardrijden
  • All-Inn Pensionstalling voor uw paard of pony
  • Fantastische buitenritten op de Brunssummerheide (limburg)
  • Ontspanning, plezier gecombineerd met paardensport en frisse buitenlucht
  • Gezellige kantine
  • en nog veel meer....
Ontdek het zelf, kom eens een kijkje nemen
Heeft u nu vragen over de manege, lessen, stalling, buitenritten of beginnerslessen?
 
Met vriendelijke groet,
Claudia en Ramon Beckers
 
Ouverbergstraat 2-4
6445 PC Brunssum
Mail: 
 

applications internet  Website: http://www.manegebrunssummerheide.nl/

  

Manege Galop is gelegen op een mooie locatie in Landgraaf, Zuid-Limburg

De manege is voorzien van twee binnenrijbanen, die direct vanuit het stallencomplex bereikbaar zijn. Vanuit de gezellige kantine kunnen de verrichtingen van de ruiters in de binnenrijbanen goed gevolgd worden. Buiten kan er gebruik gemaakt worden van 3 rijbanen. Vanuit de manege zijn er verschillende uitrijdmogelijkheden en in de zomermaanden (ca. april t/m oktober, afhankelijk van het weer) is het mogelijk de paarden en pony’s weidegang te geven.

Dagelijks worden er lessen gegeven door gediplomeerde instructeurs. Zowel recreatie- als wedstrijdruiters kunnen hier terecht om hun sport te beoefenen.

Tunnelweg 1
6372 XH Landgraaf
E-Mail: 
 

applications internet  Website:  http://www.manegegalop.nl/

 

manege ravensboschOpgericht in 1970 door Pierre en Riet Bruls, biedt Manege Ravensbosch al ruim 45 jaar deskundige ervaring op de gebieden van paardensport, paardrijden, training en de fokkerij. Inmiddels zijn ook dochter Liesbeth en haar man Guido volop in de weer om, als de tijd rijp is, het bedrijf over te nemen. Zij zijn ontzettend trots om dit mooie vak te kunnen delen met inmiddels vele generaties van ruiters en paardenliefhebbers.

Gevestigd in het pittoreske Arensgenhout (Hulsberg), ligt de manege midden in een van de mooiste buitenrit gebieden van Zuid-Limburg. U kunt bij Ravensbosch terecht om lessen te volgen, uw paard of pony te stallen of uw volgende topper te kopen. In de zomermaanden verwelkomt de familie Bruls, naast de vaste klanten, ook toeristen die een buitenrit willen maken én kinderen tussen de 7 en 15 jaar die deelnemen aan de ruiterkampen.

Graag tot ziens bij Manege Ravensbosch!

Pierre Bruls, Liesbeth Bruls & Guido Kerckhoffs
Putweg 3  6336 PC Hulsberg
Tel: +31 (0)45 405 1606
E-mail: 

applications internet  http://www.manege-ravensbosch.nl/

 

manege RSVGDe RSVG Zuid-Limburg organiseert hippische activiteiten voor mensen met een beperking.

De RSVG is aangesloten bij de FPG (Federatie Paardrijden Gehandicapten

Missie

Onze missie is het aanbieden van hippische therapeutische activiteiten aan mensen met een beperking om vooruitgang te bevorderen in hun welzijn en fysieke en maatschappelijke mogelijkheden vanuit het principe van gelijkwaardigheid van mensen. De RSVG staat ten dienste van mensen met een beperking met als doel de kwaliteit van hun leven te vergroten.

Veiligheid

veiligheidscertDe RSVG is in het bezit van het veiligheidscertificaat afgegeven door Stichting Veilige Paardensport laatst afgegeven in 2014 en geldig voor twee jaar. 
Meer informatie over veilig omgaan met paarden vindt U in de folder die U hieronder kunt downloaden.
 
Adres: Watersley 50 6132KA  Sittard
Mail:  
 

applications internet  http://www.rsvg.nl/

 

stal houben

Stal Houben heet u van harte welkom op haar site, waar wij een indruk willen geven van ons bedrijf welke ruim 25 jaar bestaat en is gevestigd in het mooie landschap van het Schinnense kerkdorp Thull.
In die 25 jaar heeft Stal Houben een goede naam weten op te bouwen op het gebied van manegelessen, pensionstalling en het africhten van jonge dressuurpaarden tot op nationaal niveau.
Vele ruiters en amazones hebben als kind bij ons leren paardrijden en zijn jaren later nog steeds succesvol in de paardensport. Via het menu aan de linkerkant kunt u een kijkje nemen in de verschillende afdelingen van ons bedrijf.
 
Adres: Thull 10  6365 AC Schinnen
Tel: 06 2299 9223
 

applications internet  http://www.stalhouben.nl/

  

Mergellandroute

­
­
­

route

De Mergellandroute is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route en loopt door een van de heuvelachtigste delen van Nederland.
LEES MEER

 

Fietsen

­
­
­

fietsen

Ontdek al fietsend de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden.
LEES MEER

 

Wandelen

­
­
­

wandelen

Bij Het Limburgs Landschap kunt u naar hartenlust wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang op de daarvoor aangegeven wegen en paden. 
LEES MEER

 

Zwemmen

­
­
­

zwemmen

In de Zuid-Limburg vind je diverse binnen- en buitenzwembaden. Genieten, ontspannen en relaxen in Zuid-Limburg.
LEES MEER

 

 

­