­

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht biedt een divers lesprogramma voor scholen uit zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. De leerlingen maken op een speelse en interactieve manier kennis met diverse onderwerpen uit de biologie en geologie van Zuid- Limburg. Denk bijvoorbeeld aan een bijenles of een les over monsters uit het verleden. Ook bestaat er de mogelijkheid om een activiteit op maat samen te stellen.

Gaat u op werkweek in Zuid- Limburg? Dan mag een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum Maastricht niet ontbreken.

Als docent kunt u het museumbezoek zelf invullen, maar de medewerkers van het museum geven graag suggesties om het rendement van het museumbezoek zo hoog mogelijk te maken. De museumlessen sluiten aan bij de kerndoelen zoals gesteld voor het Primair Onderwijs door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Ook voor buitenschoolse groepen zijn er programma's op maat beschikbaar. Bovendien organiseert het museum in vakantieperiodes activiteiten voor de jeugd, steeds met afwisselende thema's, aangepast aan het seizoen, de actualiteit of tijdelijke expo's.

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze receptie via 043 350 54 90 of

logo Natuurhistorisch Museum

 

 

 

Home 25 De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
 
 

Mergellandroute

­
­
­

route

De Mergellandroute is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route en loopt door een van de heuvelachtigste delen van Nederland.
LEES MEER

 

Fietsen

­
­
­

fietsen

Ontdek al fietsend de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden.
LEES MEER

 

Wandelen

­
­
­

wandelen

Bij Het Limburgs Landschap kunt u naar hartenlust wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang op de daarvoor aangegeven wegen en paden. 
LEES MEER

 

Zwemmen

­
­
­

zwemmen

In de Zuid-Limburg vind je diverse binnen- en buitenzwembaden. Genieten, ontspannen en relaxen in Zuid-Limburg.
LEES MEER

 

 

­