­

In 1976 werd Stichting Maastricht Vestingstad (SMV) opgericht.

In de allereerste publicatie werd dit als volgt aangekondigd:

Op instigatie van leden en bestuur van Artefakt, Vereniging voor Jeugd en Geschiedenis, is een procedure in het werk gezet om een stichting op te richten die tot doel heeft de vestingwerken van Maastricht te onderzoeken en zoveel mogelijk in het werk te stellen om deze voor Nederland werkelijk unieke vestingwerken te behouden en te restaureren.

In de statuten die op 27 augustus 1976 door de notaris officieel werden bevestigd, wordt het doel van de stichting op een meer formele manier omschreven.
De bedoeling van de stichting is echter duidelijk. 
We kunnen gerust stellen dat SMV een vliegende start heeft gekend. In het oprichtingsjaar is de route van de stichting uitgestippeld en op de weg die destijds werd ingeslagen is de volgende jaren gestaag verder gewerkt. SMV is sinds haar oprichting bezig geweest op een groot aantal gebieden.

logo maastricht

Mail 25  
 
 

Mergellandroute

­
­
­

route

De Mergellandroute is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route en loopt door een van de heuvelachtigste delen van Nederland.
LEES MEER

 

Fietsen

­
­
­

fietsen

Ontdek al fietsend de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden.
LEES MEER

 

Wandelen

­
­
­

wandelen

Bij Het Limburgs Landschap kunt u naar hartenlust wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang op de daarvoor aangegeven wegen en paden. 
LEES MEER

 

Zwemmen

­
­
­

zwemmen

In de Zuid-Limburg vind je diverse binnen- en buitenzwembaden. Genieten, ontspannen en relaxen in Zuid-Limburg.
LEES MEER

 

 

­