­

Het Drukkunstmuseum is een intiem en sfeervol museum dat haar bezoekers inzicht wil geven in ‘de vermenigvuldiging van de verbeelding van vroeger tot nu’. Het museum schetst dan ook verhalen van toen: over het ambacht en het artistieke proces van de ‘beeldenmakers’  en de kunstenaars die gebruik maakten van druktechnieken.

Aan de hand van prenten en materialen, gereedschappen en drukpersen wordt een historisch overzicht van de ontwikkelingen van de druk- en prentkunst geschetst (Dürer, Rembrandt, de Toulouse-Lautrec).

De verhalen van nu draagt het museum uit aan de hand van het gedachtegoed van beeldend kunstenaar René Glaser, initiatiefnemer van het museum; zijn theorieën en werk maken onderdeel uit van de museale presentatie.

logo drukkunstmuseum
Home 25 Jodenstraat 22, 6211 ER Maastricht

Site 25 https://drukkunstmuseum.wordpress.com/

 

Mergellandroute

­
­
­

route

De Mergellandroute is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route en loopt door een van de heuvelachtigste delen van Nederland.
LEES MEER

 

Fietsen

­
­
­

fietsen

Ontdek al fietsend de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden.
LEES MEER

 

Wandelen

­
­
­

wandelen

Bij Het Limburgs Landschap kunt u naar hartenlust wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang op de daarvoor aangegeven wegen en paden. 
LEES MEER

 

Zwemmen

­
­
­

zwemmen

In de Zuid-Limburg vind je diverse binnen- en buitenzwembaden. Genieten, ontspannen en relaxen in Zuid-Limburg.
LEES MEER

 

 

­