­

KUNST EN CULTUUR IN HET HART VAN ZUID-LIMBURG

Museum Valkenburg staat niet alleen letterlijk in het centrum van Valkenburg aan de Geul maar speelt ook een centrale rol in de beleving van historie, kunst en cultuur van de regio. We geven regelmatig rondleidingen door het museum, specifieke tentoonstellingen of onze vaste historische- en kunstcollectie.
 
Grotestraat Centrum 31  6301CW Valkenburg aan de Geul
043 – 601 63 94

https://www.museumvalkenburg.nl/

 

Beleef het verborgen Rome in een ondergronds labyrint!

logo Romeinse KatakombenEen bezoek aan Museum Romeinse Katakomben is een onvergetelijke belevenis. Dwalend door de onderaardse gangen neemt de gids je mee naar lang vervlogen tijden, naar het Rome uit het vroege Christendom van de derde en vierde eeuw. Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende grafkamers van vooraanstaande Romeinen. In de mergelsteen zijn gaten uitgehakt om als horizontale grafnissen, de zogenaamde loculi, te dienen. Deze nissen werden vroeger afgesloten met een terracotta of een marmeren plaat. Welgestelde families hadden vaak een eigen grafkamer, een cubiculum, met rijk versierde wanden. De kleurrijke schilderingen openbaren inspirerende verhalen, oude rituelen, en verrassende scènes uit het dagelijkse leven.

Plenkertstraat 55, 6301 GL Valkenburg,
+31 (0)43 6012554
+31 (0)6 51167856
 
 

HET ONDERGRONDSE DAGJE UIT IN ZUID-LIMBURG

logo steenkolenmijn valkenburgOntdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. U begint met onze unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van de jaren zestig in onze ondergrondse filmzaal, die in mijnbouwstijl is ingericht. Daarna leidt een van onze mijngidsen u rond. Alle machines en apparaten komen uit de steenkolenmijnen en zijn daar echt gebruikt.

 

Daalhemerweg 31  6301 BJ Valkenburg aan de Geul
Telefoon: +31 (0)43 601 24 91
Fax: +31 (0)43 601 65 50
E-mail: 

https://www.steenkolenmijn.nl/nl/

 

Mergellandroute

­
­
­

route

De Mergellandroute is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route en loopt door een van de heuvelachtigste delen van Nederland.
LEES MEER

 

Fietsen

­
­
­

fietsen

Ontdek al fietsend de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden.
LEES MEER

 

Wandelen

­
­
­

wandelen

Bij Het Limburgs Landschap kunt u naar hartenlust wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang op de daarvoor aangegeven wegen en paden. 
LEES MEER

 

Zwemmen

­
­
­

zwemmen

In de Zuid-Limburg vind je diverse binnen- en buitenzwembaden. Genieten, ontspannen en relaxen in Zuid-Limburg.
LEES MEER

 

 

­