­
banner
In 1996 opende het in Maastricht uniek gelegen Magisch Theatertje haar deuren. Een initiatief van Charlotte Puijk-Joolen, Roel Puijk en Henk Boerwinkel, die daarmee een briljante internationale carrière afsloot en tot 2002 nog uitsluitend in het Maastricht speelde.
Het Magisch Theater richt zich vooral op het figurentheater voor volwassenen en is in korte tijd een begrip geworden en trekt publiek vanuit de regio en ver daarbuiten.
Artistiek leidster Charlotte Puijk-Joolen heeft sinds de oprichting van ’t Magisch Theatertje verschillende figurentheater voorstellingen gemaakt die zij als vaste bespeelster van het Magisch Theatertje regelmatig in het eigen theatertje speelt.
Met deze voorstellingen heeft zij ook een grote internationale naam opgebouwd.
 
Home 25 Molenweg 4  6225 NC – Maastricht
Voor informatie en boekingen
Phone 25 0031(0)433630826
Mail 25 
 

logo bonbonniereLa Bonbonnière is één van de meest markante gebouwen in het historische centrum van Maastricht. Ruim 200 jaar is dit bijzondere gebouw de culturele ontmoetingsplaats geweest voor alle Maastrichtenaren, toen het dienst deed als stadsschouwburg.

Anno vandaag herbergt La Bonbonnière een grand-theatercafé met een terras aan het Onze Lieve Vrouweplein. Een geliefde plek voor Maastrichtenaren en marktbezoekers die hier lekker tot rust komen met koffie en vlaai.

Daarnaast is La Bonbonnière een multifunctionele feest- en congreslocatie. Met een prachtige theaterzaal, witte zaal en spiegelzaal is er altijd een geschikte sfeer te creëren voor compleet verzorgde zakelijke bijeenkomsten of privéfeesten, van 10 tot 1.000 genodigden.

La Bonbonnière is haar theaterfunctie niet verloren. Het hele jaar worden er publiek toegankelijke toneel- en cabaretvoorstellingen georganiseerd. En muziekuitvoeringen: van klassiek en werelds tot jazz en pop.

Home 25 Achter de Comedie 1  6211 GZ Maastricht
Phone 25 +31 43 3500 935
Mail 25 i
 
 

Logo TGMDe Bordenhal is het eigen theater van Toneelgroep Maastricht in de wijk Céramique. Hier repeteren en spelen we onze voorstellingen. Ook zijn onze kantoren hier gevestigd. De tribune biedt plaats aan 150 mensen.

De Bordenhal is een oud fabrieksgebouw van de Société Ceramique en werd  gebouwd omstreeks 1880. Tot ver in de twintigste eeuw werd hier serviesgoed met de hand beschilderd. In het kader van de herinrichting van het oude Céramique fabrieksterrein is de hal in 1999 door Jo Coenen verbouwd. Aan de buitenkant is de oorspronkelijke architectuur zoveel mogelijk intact gelaten. Binnen kwam een moderne, multifunctionele ‘vlakke vloer’ zaal. Kleedruimtes, kantoren, Café Zuid en het terras zijn nieuw aangebouwd.

Lees meer over de geschiedenis van de Bordenhal, en de omvorming van fabriek naar theater.

Naast de Bordenhal heeft Toneelgroep Maastricht ook een decoratelier, kostuumopslag en repetitieruimte in het LABgebouw aan de Lage Frontweg. Dit gebouw maakt onderdeel uit van Het Radium.

Home 25 Plein 1992-15  6221 JP Maastricht
Phone 25 kantoor: 043-3503040 | 
Phone 25 kassa: 043-3503050 | 
 
 

01 logo opera zuidEen nieuw Opera Zuid: passie, inventiviteit en authenticiteit

Opera Zuid verlegt al meer dan vijfentwintig jaar de bakens in Zuid-Nederland met gepassioneerd en authentiek operatheater. Door de bewuste selectie van nationale en internationale topsolisten en dirigenten, ragfijne artistieke omkadering en een doorgedreven dramaturgie zet Opera Zuid telkens in op een kwalitatief hoogstaand resultaat. En dit doet het gezelschap voor een zo breed mogelijk publiek: opera van en voor iedereen.

De aanstelling van Waut Koeken als intendant zette begin 2017 de start in van het nieuwe elan. In de jaren die komen wordt nadrukkelijk ingezet op prikkelend repertoire, samenwerkingen met (zuid-)Nederlandse en Europese gezelschappen en intensieve aandacht voor jong talent. De ervaring die Koeken opdeed als regisseur, gecombineerd met een sterke knowhow van het operarepertoire, vormen de fundamenten van het nieuwe Opera Zuid. "Opera raakt ons tot in het diepst van onze ziel en doet een beroep op de onuitputtelijke verbeeldingskracht van de mens. Opera Zuid gaat met deze verwondering aan de slag en brengt zo op een unieke manier de grootste opera's tot leven", aldus intendant Waut Koeken.

Opera Zuid heeft de nostalgie van een kleurrijk, rondreizend circus maar koppelt dit aan een hedendaags gevoel voor passie. Droom met ons mee, bewonder het engagement en ervaar onze vervoering.

Home 25 malpertuisplein 60  6217 cd maastricht
Phone 25 043 321 01 66
Mail 25 
 

 

logo pesthuyspodium

Een mooie plek om te spelen!

Het Pesthuyspodium is een klein maar charmant theater, dat zich op een unieke locatie in het oude stadshart van Maastricht bevindt.

Home 25 Vijfkoppen 1  6211 JS Maastricht
 
01 pesthuys podium
 
 
logo Theater aan het VrijthofTheater aan het Vrijthof wil een zo groot en breed mogelijke groep mensen uit de stad en (Eu-)regio bereiken.
Dat doen we niet alleen door een gevarieerd aanbod aan voorstellingen en concerten samen te stellen maar ook door nauw samen te werken met een aantal sociaal-maatschappelijke organisaties.
 
Home 25 Theater aan het Vrijthof Vrijthof 47  6211 LE, Maastricht

Site 25 http://www.theateraanhetvrijthof.nl/ 

 

Mergellandroute

­
­
­

route

De Mergellandroute is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route en loopt door een van de heuvelachtigste delen van Nederland.
LEES MEER

 

Fietsen

­
­
­

fietsen

Ontdek al fietsend de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden.
LEES MEER

 

Wandelen

­
­
­

wandelen

Bij Het Limburgs Landschap kunt u naar hartenlust wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang op de daarvoor aangegeven wegen en paden. 
LEES MEER

 

Zwemmen

­
­
­

zwemmen

In de Zuid-Limburg vind je diverse binnen- en buitenzwembaden. Genieten, ontspannen en relaxen in Zuid-Limburg.
LEES MEER

 

 

­